üdvözlöm 

Mertl Attila

 honlapján!

AMRE

Nyitólap

Olajfestmények

Pasztell

Akvarell
Vegyes technika

Ács Imréné

népi iparművész

telefon: 06 30 543 9748

Beretvás Csanád

szobrász

honlap: beretvascsanad.com

Csollák Mihály

festő

e-mail: csollakm@freemail.hu

Darabont Mária

természetfotós

e-mail: mariadarabont@gmail.com


Dévényi János Géza

festő

e-mail: amsmagazin@amsmagazin.hu

Fábián Péter

üvegműves

e-mail: peterglass@freemail.hu

Kakuk Pál

népi iparművész

e-mail: pal.kakuk49@gmail.com

Kun Pál

festő

telefon: 06 70 232 0600Dr. Lakatos Zsuzsanna

természetfotós

e-mail: lakazsuzs@gmail.com


Mayer Ferenc

festő

e-mail: mayerferenc9876@gmail.com

Nemes Ferenc

népi iparművész

honlap: nemesferenc.hu


Sándor Mária

festő

e-mail: marika.sandor@hotmail.de


Sánta István János

festő, grafikus

e-mail: mediterranpiktor@freemail.hu

Sneffné Balázs Katalin

iparművész

e-mail: balazskatalinrk@freemail.hu


Szimonidesz Kovács Hajnalka

festő, illusztrátor

honlap: szimonideszhajni.hu


Tóth Istvánné Németh Gabriella

festő, grafikus

e-mail: tothnegaga@gmail.com


Borbély Tamás

festő

e-mail: straytabo@gmail.comMayer Márton

fotós

e-mail: mayer.marton0913@gmail.com
A vertcsipke készítést 1982-ben tanultam meg. A Magyar Csipkekészítők Egyesületének alapító tagja (1989), titkára, majd elnöke voltam. Jelenleg örökös tiszteletbeli elnök. A Népi Iparművész címet 1989-ben kaptam meg. Munkáimat a Magyar Művelődési Intézet és a Képző- és Iparművészeti Lektorátus zsűrizte.Eredeti szakmám dísznövénykertész. 24 éves korom óta foglalkozom faragással. Többnyire fával és kővel dolgozom. Rendszeresen kiállítok országos és egyesületi tárlatokon. Több, mint 40 faragótáborban és kőszobrász szimpóziumon vettem részt.
Hat évtizeddel a hátam mögött még mindig nagy örömet okoz a színek kavalkádja s a formák változatossága, "a játék velük". A Soroksári Gyáli-patak partja és vize meghatározta természet iránti rajongásomat (benne a sok-sok élőlénnyel). Mostanában festészetemben megjelentek a védőangyalok-bohócok. Szeretnék még sokáig alkotni, mert az alkotás kegyelme jutalom.

Lassan már negyven éve fotózok. Nagyon sajnálom, hogy a mai világban, a "ráérés korában" állandóan rohanunk, és szinte elmegyünk minden apró szépség mellett. Képeimen ezeket szeretném megmutatni. A virágokat, fákat, a víz tükröződéseit és a természet más apró csodáit, ahogyan én látom.


Immáron közel 10 éve, nem motorokat, hanem a vásznakat olajozom színesen. Precíz embernek tartom magam, ezért a festészetben is a fotó-realista irányzat áll szívemhez közel, de olykor a fantáziám is vezérli ecsetvonásaimat.Nagy szeretettel, odaadással tervezem és kivitelezem a munkáimat, azzal a céllal, hogy egy kis szépséget csempésszek a mindennapok szürkeségébe. Szeretem a fény játékát a különböző színárnyalatú üvegeken. Mikor egy lámpát először kapcsolok fel, vagy egy képet a fény felé tartok, még engem is sokszor meglep, hogy egy élettelen anyag mennyi melegséget és harmóniát tud sugározni.Jelenleg is aktívan vezetek és építek néptánccal foglalkozó közösségeket. A néptánc mellett kedvet kaptam a népművészetünk egy másik gyönyörű ágához, a fafaragáshoz. Erdélyi Tibor táncos kollégámtól, barátomtól, népi iparművésztől lestem el a fogásokat, és kezdtem a saját magam élvezetére faragni. Azóta számos önálló kiállításon mutattam be a táncos faliképeimet, népi használati tárgyaimat, szaru- és csontfaragásaimat, szobraimat.


1975 óta festek olaj-vászon és üveg technikával. Alkotásaim alaptémáját tudatosan választottam. Így már négy évtizede, hogy törekszem bemutatni a roma népcsoport életét, kultúráját, hagyományait, történelmét, a hiedelem és mondavilágát.

3 éve kezdtem el komolyabban a fotózással foglalkozni, kezdetben csak azért, hogy a technikámat csiszolgassam és megtanuljam a titkokat, varázslatokat, amivel a pillanatokat emlékké változtathatom. Elsősorban a természet fotózása áll hozzám közel, legyen az akár bogár, akár madár vagy csak egy falevél, mindenben meg lehet találni az egyedit és a csodát.

Korábban grafit rajzokat készítettem. Egy festő barátom buzdítására és segítségével kezdtem festeni nyugdíjas koromban.Ha egy alkotóban a látottak, érzések, gondolatok összhangban vannak, az alkotás visszaadja készítőjének belső világát, örömét, bánatát, művészi hitvallását, mindenki számára érthetően, egyéni módon.Festészetem tulajdonképpen nyugdíjas éveim kezdetével indult. Nyolc évig Bécsben főiskolára jártam, itt ismerkedtem meg az akvarell és az akril technikákkal. Kiállításunk minden évben volt. Részt vettem a "Sommer Akademie"-ben, Rómában egy kurzuson: a "Jugend Styl" volt a téma. Most itthon vagyok Magyarországon és neves festőművészek körében alkotok.

Tagja vagyok a Ráckevei Alkotóművészek és Művészetbarátok Egyesületének. Több kiállításom volt Szentendrén, Budapesten, Ráckevén, Dömsödön, Horvátországban, illetve Veronában. A ráckevei Kék Duna Wellness Hotelben mediterrán témájú festményeim állandó kiállítása látható.

Két évtizede főleg tűzzománcozással alkotok, amit Szegeden tanultam mesterem, Papp György irányításával. Ez a technika eredeténél fogva iparművészeti jellegű, de képzőművészeti igénnyel is egyre gyakrabban használják. Nálam is megjelenik ez a kettősség, képek alkotására és használati tárgyak díszítésére alkalmazom.

"Osztani magad: - hogy így sokasodjál, Kicsikhez hajolni: - hogy így magasodjál, Hallgatni őket, hogy tudd a világot, Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz. Széjjel szóródni - eső a homokra - Sivatagnyi reménytelen dologra. S ha nyár se lesz tőled - s a táj se zöldebb: - kutakká gyűjt a mély: - soká isznak belőled!" Váci Mihály: Eső homokra - részlet

Életemet az a tudat hatja át, hogy jól választottam hivatást, a tanári pályát. Egyéni hangomon, a sokszorosító grafika és az akvarell technika hangján szólok a gyermeki világhoz mesékkel, versekkel, illusztrációval. A linóleum hajlékonyságát, fel nem tárt lehetőségeit ennek a szolgálatába állítom. Észrevenni a szépet, meglátni, megcsodálni, megalkotni!

2014-ig rendszeresen meghívásos kiállításokon vettem részt. Képeim kerültek az USA és Európa számos országába. A Honvédelmi Minisztérium felkérésére négy nagy méretű képet festettem. 2014-ben saját alapítású festőiskolát vezettem Edmonton-ban, Kanadában. Az itt készült alkotások az országban maradtak, cégek és magánszemélyek birtokában. 2017-től Magyarországon folytatom a művészeti tevékenységemet, ahol tagja vagyok a Ráckevei Alkotóművész Egyesületének AMRE-nek és a gyáli Képzőművészek Egyesületének GYKE-nek. Meghívásos és közös kiállításokon veszek részt az alkotókörökkel, illetve egyéni kiállításokon, vagy más alkotóval közösen, meghívásos tárlatokon veszek részt.

Aktualitások

AMRE

Tanítványaim munkái

Megnyitók